Какво е това SSL?
Това е протокол, който защитава информацията от трети страни, криптира я. В днешно време, ако сте собственик на онлайн магазин, той е задължителен. А ако имате фирмен сайт, блог, новинарски или какъвто и да е друг сайт – препоръчителен. С инсталирането на SSL сертификат гарантирате спокойствие и сигурност на клиентите си!

До преди няколко години от такъв сертификат имаха нужда само сайтове, където се извършват плащания с карти, и има информация за клиентите, която може да бъде прихваната от трети лица. Но през 2014 г. Google стартираха настройване на техните алгоритми да предпочитат сайтове с инсталиран SSL сертификат. С всяка следваща година рестрикциите на Google към сайтове, които нямат инсталиран сертификат, стават все по-големи. И това е нормално, защото те имат огромно влияние върху всички собственици на сайтове, като най-голямата търсачка, а Chrome е най-популярният браузър. Длъжни сме да се съобразяваме с тях!

В момента Google показва, че нямате сертификат на всички ето така:

Скоро обаче ще го прави така:

Всички, които влизат в сайта Ви, ще виждат първо това, че той не е сигурен и вероятно ще излизат веднага от него!

Google дава тласък напред на всички сайтове, които използват SSL сертификат. Това означава лека помощ за по-добро позициониране в търсачката.

Повече информация за това как да инсталирате безплатен SSL сертификат можем да Ви дадем, ако се свържете с нас. До края на месец февруари консултациите в рамките на до два часа са безплатни!

Можете да ни пишете имейл или в социалните мрежи Facebook и Instagram.