Чудите се какви типове уебсайтове можете да създавате с WordPress? Някои наши клиенти често ни питат какви уебсайтове могат да правят с помощта на WordPress. Нашият кратък отговор е „почти всеки тип уебсайт, който можете да си представите“. В тази статия ще ви покажем топ примери за типове уебсайтове, които можете да създадете с WordPress.

1. Блог или персонален уебсайт

WordPress стартира като прост инструмент за блогове и бързо се превърна в мощна система за управление на съдържанието. През последните 18 години тази възможноста, за създаване за блогове и лични уебсайтове не изчезна. Блоговете просто станаха по-излъскани, сложни и мощни. WordPress все още е най-добрата платформа за блогове в света, използвана за малки уебсайтове, както и от големи корпорации. Поради своята гъвкавост, WordPress е еднакво добър както за личен блог, така и за блогове с няколко автора. Позволява ви да създавате богати на съдържание уебсайтове, които лесно могат да се превърнат в бизнес.

2. Бизнес уебсайт

WordPress е най-лесният начин да създадете професионално изглеждащ бизнес уебсайт. Той е толкова мощен, че много големи марки използват WordPress за захранване на своите уебсайтове. Собствениците на бизнес обичат неговата лекота на използване и гъвкавост. С помощта на WordPress плъгини можете да добавяте интеграции на социални медии, да оптимизирате сайта си за търсачки, да проследявате маркетингови данни и да добавяте всяка друга функция, от която се нуждаете. Можете да избирате от хиляди теми и лесно да персонализирате дизайна.

3. Онлайн магазин

WordPress с WooCommerce е най-популярната платформа за електронна търговия в света. Той поддържа много добри вариани за плащане като PayPal и Stripe, така че можете лесно да приемате плащания онлайн. У нас най-популярен е и наложения платеж. А Paysera дори вече предлагат Open Banking за платформата. Можете да използвате WooCommerce, за да продавате както физически, така и дигитални продукти. Тя ви позволява лесно да добавяте всякакъв вид продукт към вашия магазин и има инструменти за управление на инвентара, поръчките, доставката, данъците и др. Освен WooCommerce, има и други плъгини за електронна търговия за WordPress като Easy Digital Downloads и MemberPress, които могат да се използват за продажба на цифрови стоки и абонаменти.

4. Уебсайт за членство

Уебсайтовете за членство продават абонаменти. Това ви позволява да заключите част от съдържанието си и да го продавате. MemberPress е най-добрият плъгин за членство в WordPress. Той идва с мощен контрол на достъпа, управление на абонаменти, управление на потребителите и интеграции с инструменти на трети страни и различни възможности за плащане.

5. Онлайн курсове

WordPress може да се използва за лесно продажба на курсове и изграждане на общност за онлайн обучения. MemberPress Courses е най-добрата WordPress LMS платформа за продажба на онлайн курсове. Той идва с лесен за използване интерфейс за създаване на курсове, контрол на достъпа и продажба на абонаменти.

6. Маркетплейс

Нямате продукти за продажба? Какво ще кажете за създаване на пазар за други доставчици, които да продават своите продукти онлайн? WordPress има някои невероятни плъгини, които превръщат вашия уебсайт в онлайн пазар. След това продавачите от трети страни могат да качат собствените си продукти на вашия уебсайт и вие да печелите такса за всяка поръчка.

7. Подкаст сайт

WordPress и подкастингът вървят ръка за ръка. Повечето популярни подкастъри в мрежата използват WordPress за своите уебсайтове. Има няколко отлични теми за подкастинг и плъгини за WordPress, които улесняват целия процес. Освен това можете да интегрирате всяка услуга за подкаст хостинг, за да обслужвате безпроблемно файлове от вашия собствен уебсайт.

8. Дропшипинг уебсайт

Дропшипингът е доста популярн през последните години вид магазин за електронна търговия, който не поддържа продуктите на склад. Вместо това, когато клиент закупи продукт, собственикът на магазина прави поръчката при доставчик трета страна, който изпраща артикула директно на клиента. WordPress има някои отлични дропшипинг плъгини, които ви помагат лесно да добавяте продукти на трети страни към вашия уебсайт.

9. Афилейт уебсайт

Искате ли да получите комисионна, като препоръчате на потребителите си определени продукти и услуги? WordPress се използва от милиони търговци за създаване на изключително успешни афилейт уебсайтове. Той разполага с множество инструменти за афилейт маркетинг и плъгини, които ще ви помогнат да увеличите печалбите си. Можете да се регистрирате за индивидуални афилейт програми или можете да създадете партньорски магазин на Amazon, който разчита само на една гигантска партньорска мрежа.

10. Уебсайт за купони

Ако получавате много комисионни от партньори от различни сайтове за продукти и услуги, можете да използвате WordPress, за да направите сайт с купони. С правилните плъгини можете лесно да добавяте купони. Можете да контролирате датите на изтичане и други подробности, а вашите потребители могат дори да оценяват и гласуват за любимите си купони.

11. Сайт за работа

Няколко популярни сайта като Smashing Magazine, ProBlogger и други използват платформата за да слагат обяви за работа като допълнителен източник на доходи. Има нарастващо търсене на нишови обяви за работа, отговарящи на нуждите на конкретна индустрия.

12. Бизнес указател

Да създадете такъв уебсайт под WordPress също не е никакъв проблем. Също като при сайтовете за работа и тук има търсене на нишови бизнес указатели.

13. Сайт за търгове

Искате ли да стартирате свой собствен уебсайт за търгове, подобен на eBay? С WordPress можете да създадете напълно функционален уебсайт за търгове. Потребителите могат да наддават онлайн и да извършват плащания, а вие печелите, като просто предоставите платформа за вашите нишови търгове.

14. Уебсайтове за организации с нестопанска цел и религиозни организации

WordPress е безплатен. Това го прави идеално решение за организации с нестопанска цел. С различни плъгините  можете лесно да добавите формуляр за дарение, за да съберете пари за вашата кауза. Има и страхотни теми за църкви и организации с нестопанска цел.

15. Портфолио

Имате нужда от място, където да покажете работата си? Можете лесно да добавите портфолио към вашия WordPress сайт със зашеметяващи галерии с изображения и красиви слайдшоута. Можете да използвате сайта си за портфолио, за да представите вашите умения за писане, да покажете музиката си, да вградите видеоклипове или да покажете вашата фотография.

16. Сайт за пътувания

WordPress е идеалната платформа за създаване на уебсайт за пътуване. Можете да споделите вашите  пътувания или да стартирате ръководства за дестинации и да изградите бизнес върху това.

17. Лайфстайл/Фешън уебсайт

WordPress е популярен избор на модните и лайфстайл фирми. Това е така, защото е лесно да създадете професионално изглеждащ уебсайт или блог и дори можете да продавате свои собствени продукти или партньорски продукти.

18. Форум

Онлайн форумите са популярен начин за изграждане на общност и използване на генерирано от потребителите съдържание, за да привлечете повече трафик от търсачките към вашия уебсайт. С bbPress можете лесно да добавите форуми към вашия уебсайт. bbPress ви помага да конвертирате уебсайта си в лесен за управление форум. Освен това можете да използвате същия уебсайт за други функции като блог, онлайн магазин или бизнес сайт.

19. Социална мрежа

Искате ли да изградите по-активна и ангажирана онлайн общност? WordPress ви позволява лесно да създадете свой собствен уебсайт за социална мрежа с BuddyPress. Потребителите ще могат да се присъединят към вашата общност, да управляват профили, да преглеждат активности, да се присъединят към групи и др.

Ако искате да имате някой от изброените видове сайтове, но се затруднявате да ги изградите сами, можете да ни пишете в социалните мрежи или във Viber или WhatsApp. Можете да се свържете с нас и на телефонен номер +359 887778494 или имейл office@canmakeit.eu.

Ако сте на етап закупуване на домейн и хостинг, можете да си вземете такива от NS1 или Superhosting с отстъпка, като използвате следните линкове:

NS1: Кликни тук

Superhosting: Кликни тук