Дизайнерите през 2019 г. търсят по-добри, кросплатформени и по-достъпни отвсякъде (таблети, компютри, смартфони) „инструменти“ – търсене, което катализира създаването и растежа на масивни и много иновативни компании. Нека разгледаме най-известните програми за графичен дизайн през 2019 г., за да ви помогнем да изберете най-подходящите за вашия уникален творчески работен процес.

Растерна графика

Affinity Photo

Affinity Photo е професионално приложение за редактиране на снимки, което не прави компромиси с качеството, въпреки, че предлага един от най-достъпните продукти на пазара. Той разполага с мощни функции за извличане и фина настройка на изображения.

Photoshop

Мислим, че огромните описания тук са излишни. Photoshop 1.0 излиза през 1990 г. и оттогава се превръща в един от най-известните инструменти за графичен дизайн на всички времена. През 2019 г. Photoshop все още е чудесна опция за всеки, който иска да създаде нещо, което включва растерна графика.

Procreate

Procreate е мощен инструмент за растерна графика за iPad и iPhone. Използвайки стилус, умел дизайнер може да създаде зашеметяващи графики, използвайки го. Procreate съществува от скоро, но за кратко време натрупа огромно количество последователи в Instagram и YouTube.

Последвайте каналите им и ще видите наистина вдъхновяващи неща!

Pixlr

Pixlr е онлайн редактор на снимки. Макар, че има доста бета функции, редакторът е перфектен, ако искате да обработвате снимки прецизно. Той е лесен за използване, а с времето на 100% ще търпи много подобрения. А, да. Да не забравяме. Можете да го изпозлвате и безплатно.

 

ВЕКТОРНА ГРАФИКА

Векторната графика е навсякъде около нас. В офлайн и в онлайн съдържанието, което използваме ежедневно. През годините векторната графика никога не е била толкова популярна, колкото растерната, поради сложността си, но всичко това се промени, защото вече са налични много по-интуитивни и добри софтуери, които всички можем да използваме.

Affinity Designer

Affinity Designer е популярен редактор на векторна графика с функции за създаване на илюстрации, икони, брандиране, потребителски интерфейс, типография, уеб графика и други. Функциите за увеличение са особено полезни за гарантиране на точността.

Illustrator

Adobe Illustrator е друга възможност. С помощта на голямо разнообразие от инструменти, филтри и ефекти, Illustrator се използва от дизайнерите за уебсайтове, видео игри, лога и др. Позволява ви да работите с перфектна пикселна точност, докато предварително зададените дизайни и шаблони гарантират бързина и удобство.

Vectornator

Vectornator е идеалният инструмент за векторна графика за iOS и iPad устройства. Той има лесен интерфейс. С него може плъзгате и пускате, който го прави лесен за използване за начинаещи, като същевременно предлага някои разширени функции като автоматично проследяване, неограничени слоеве, цветни профили, режими на живо смесване и инструменти за подравняване.

И да завършим с малко бонус линкове. Ако са ви нужни снимки, картинки и други графики, ето няколко варианта от нас:

Ако въпреки всичко не можете да се справите с Вашите дизайни, нямате време или просто не Ви се занимава – пишете ни на office@canmakeit.eu! Ние ще Ви помогнем!