В първата част от статията разгледахме предимствата на PrestaShop.

Нека разгледаме и няколко недостатъка на платформата:

1. Ограничена мащабируемост

Ограничената мащабируемост е недостатък на PrestaShop. Тази платформа за електронна търговия е подходяща за малки и средни магазини. Но когато платформата трябва да се разшири, PrestaShop не е идеалният избор. В същност според нас няма готова платформа, която без да се „пипа по кода“ и да се оптимизира да може да покрие нуждите на огромен магазин с хиляди продукти, така че това надали е недостатък, но все пак трябва да споменем. Има доста големи магазини, които са на PrestaShop и се справят много добре.

2. Красив дизайн

За нискобюджетен (безплатен) магазин PrestaShop има приличен дизайн. Но за големи магазини безплатният вариант не е привлекателен, а и като функционалност не е подходящ.

3. Няма официален екип за поддръжка

Няма да намерите официални експерти или екип за поддръжка на PrestaShop. Това е основният недостатък на тази платформа за електронна търговия. Въпреки това, потребителите не считат това за недостатък, тъй като има 700 000 плюс активни членове (на страници за поддръжка), които се подкрепят взаимно, когато възникне проблем. Естествено, ако си закупите тема, нещата не стоят точно така. Темите имат поддръжка и можете да се свържете с екипа им по имейл и след като предоставите данни за вход те да поправят или решат проблем за Вас. Естествено може да се свържете и с нас на имейл office@canmakeit.eu или на +359887778494. Можете да ни пишете и в социалните мрежи.
В заключение,
ние от CanMakeIt, като опитни експерти по PrestaShop ще ви предложим да изберете платформата, ако имате немного висок бюджет и искате да създадете стандартен онлайн магазин с много функции, които ще Ви дадат възможност да продавате вашите продукти в необятната шир на интернет.