С доминация от над 60 процента на пазара на софтуер за управление на съдържание и наследство от повече от 15 години, WordPress е най-използваната платформа за създаване на уебсайтове и най-известната CMS в света. Можете да си направите сайт на WordPress за общо взето всичко съществуващо. Ето няколко предложения:

  • Уебсайт за вашия бизнес, какъвто и да е той.
  • Можете да си направите личен блог (блогърството все още е живо, колкото и странно да Ви се струва това).
  • Можете да стартирате онлайн магазин и да продавате своите продукти и услуги, каквито и да са те.
  • Можете да направите сайт, през който да продавате курсове.

В тази статия сме обхванали някои аспекти на WordPress, включително някои факти и цифри. Защо WordPress през 2023?

Какво е WordPress?

WordPress е система за управление на съдържанието (CMS). Това е активен инструмент за разработване и управление на уебсайтове. Блогове, бизнес уебсайтове, лични сайтове и магазини за електронна търговия също могат да се възползват от платформата на WordPress. И те го правят много успешно! Тази платформа се управлява онлайн и най-хубавото е, че не е необходимо да изтегляте никакъв софтуер, за да я използвате.

Сега, след като обяснихме набързо какво представлява WordPress, следващото, което ще разгледаме са 10-те най-важни точки за WordPress и в края на тази статия ще разберете че WordPress е платформа, която обхваща много аспекти.

Ето няколко интересни факта, които ще ви впечатлят:

• С WordPress се захранва 40% от целия интернет.

• По-стар е от Twitter и Facebook.

• WordPress е безплатен и не е собственост на никоя компания.

• WordPress e с доминация от над 60 процента на пазара на софтуер за управление на съдържание.

• Предлага се на 160+ езика.

• Няма главен изпълнителен директор.

• Използва се от приблизително 75 милиона уебсайта.

Ето защо не е никак лошо да използвате WordPress:

WordPress захранва уебсайтовете на някои от големите световно известни марки. Защо? Представям Ви нашия списък с 10 важни причини, които ще Ви накарат да използвате платформата:

 1. Най -популярният CMS.

Както вече написах, с доминиране на над 60 процента на пазарът на софтуер за управление на съдържанието и наследство от повече от 15 години, WordPress е най-използваната платформа за създаване на уебсайтове и CMS в света. Огромна част от население на планетата е запознато с WordPress, което спестява много (време, пари),  тъй като идва с удобен за потребителя интерфейс.

  2. Добър е за SEO.

За всички уебсайтове на WordPress, SEO е от съществено значение. И тук идва една от най -популярните причини, които са, че WordPress е лесен за SEO. Това е супер, нали?

Можете да изтеглите мощни плъгини, благодарение на които да оптимизирате сайта си. Уебсайтовете на WordPress обикновено са най-високо класираните по време на търсенията в Google.

В случай, че имате малко познания за SEO, можете да си направите блог, особено ако сте малък бизнес и не можете да отделите достатъчно средства. Публикувайки в него интересни статии и използвайки  WordPress SEO плъгини ще сте в играта, а и винаги можете да се свържете с нас, а ние ще помогнем. Можете да се възползвате и от еднократна консултация, в която някой от нашите специалисти да Ви обясни как базово да оптимизирате съдържанието си.

 3. WordPress е безплатен.

Той е софтуер с отворен код и няма разходи за изтегляне и използване му.

Въпреки, че WordPress е безплатен, естествено ще имате разход за уеб хостинг. Ако изпитвате трудности да изберете такъв – пишете ни. Ще Ви консултираме кои са най-подходящите хостинг компании у нас спрямо цена – качество, в зависимост от нуждите на бизнеса Ви.

 4. Гъвкавост.
WordPress е гъвкав по такъв начин, че потребителят може да го изгради по собствена визия и функционалност.

Имате възможността да го използвате буквално само като блог, а можете и да изградите бизнес уебсайт, който да Ви даде предимство пред конкурентите. Онлайн магазин? Имате го! Сайт за новини или обучения – никакъв проблем! Всичко, което искате да направите с уебсайта си, може да бъде постигнато чрез WordPress.

Гъвкавостта на WordPress също корелира с типа хора, които го използват според техните технически знания. От начинаещ до експерт всеки може да го използва според целите и възможностите си!

 5. Многообразие от езици.
WordPress има глобален обхват. Неговата поддръжка на повече от 160 езика по целия свят създава огромен шанс да бъдете достигнати в световен мащаб от огромна аудитория.

Английският е най-използваемият език, който включва 71 процента от блоговете, публикувани в интернет.

6. Надеждност и производителност.
С пазар на CMS от над 60 процента е достатъчно разумно да споменем, че WordPress е много надежден за управление на вашия уебсайт. Освен това захранва 34 процента от уебсайтовете по целия свят. Самата цифра говори за това, че той е много надежден и функционален!

 7. Широка гама от теми и невероятни плъгини.
Можете да добавите много функционалности към уебсайта си, без дори да е необходимо да кодирате. Масивът от плъгини, които растат непрекъснато може да се бори с всяка система за управление на съдържанието в света. С 60 000 официални плъгина WordPress е най-добрият сред всички конкуренти на пазара.

По същия качин, както и  плъгините се предлага и широката гама от теми, които ви позволяват да контролирате както и външния вид, така и функционалностите на вашият сайт.

 8. Rest API.
Повечето от нас познават WordPress като средство за изграждане на вашия уебсайт или писане на блог, но неговият Rest API ви предлага да създадете приложение, използвайки тази платформа. И Rest API ви позволява да използвате всеки език за програмиране, който позволява работа с HTTP.

 9. Не е необходимо кодиране.
Защо да използвате WordPress? Тъй като е удобен за потребителя, всеки може да си направи сайт с него. Не е необходимо да сте професионалист, за да направите уебсайт или да правите промени в него. Може просто да използва плъгини.

Като собственик на малък бизнес можете да спестите много, като направите уебсайта си използвайки тази платформа, тъй като тя е проста за работа и ви позволява да направите уебсайт и да го коригирате без нито един ред код и предлага достъп до конструктори на уебсайтове, тоест можете да работите с плъзгане и пускане и по този начин да изградите целият си сайт.

Ако въпреки всичко ви е трудно да се справите сами, винаги можете да ни пишете или да се свържете с нас на телефон +359887778494. Ще ви консултираме БЕЗПЛАТНО по телефона и ще обсъдим проекта ви!