Използваме PrestaShop повече от 7-8 години за направата на магазини на клиенти. Платформата е създадена през 2007 година и е с богата функционалност. Достъпна е на над 60 езика и е лесна за инсталация. Въпреки че е безплатна, тя предлага много възможности, дори в базовия си вариант. Много от клиентите, с които сме работили, смятат, че е доста по-добра от останалите платформи и най-вече – лесна за управление откъм админ панел. Естествено, като всяка друга платформа, и PrestaShop има своите предимства и недостатъци.

Предимства:

1. PrestaShop e лесен за инсталиране

Можете да изтеглите инсталационния файл от официалния им сайт, а след това да го инсталирате буквално с няколко клика. Ще получите напълно фукциониращ магазин до минути.

2. Бюджетен

PrestaShop е платформа с отворен код и е безплатна. Единственото, което трябва да направите, за да получите готов магазин, е да отделите известно време, за да се научите как да инсталирате и настроите платформата. Естествено, ако искате по-красив и различен дизайн, ще трябва да инвестирате пари в тема, да я преведете, защото ще е на английски и да отделите повече време, за да научите как се настройва тя. Ако не можете да се справите с всички тези задачи, можете да ни пишете на office@canmakeit.eu или да ни се обадите на +359887778494 и ние ще помогнем.

3. Лесен за използване

Админ панелът на PrestaShop е удобен и лесен за използване. Не са необходими технически познания, за да управлявате електронен магазин на PrestaShop. Собственик на магазин с минимални технически познания може лесно да обработва и поддържа уебсайта. За платформата са налични 25000+ плъгини. Тези плъгини улесняват създаването и функционирането на магазина.

4. Лесно персонализиране

Да се персонализира онлайн магазин с помощта на PrestaShop е лесно. Можете да изтривате и добавяте функции.

5. Сигурно плащане

Хубавото при PrestaShop са надеждните и удобни апликейшъни за плащане, които можете да използвате. За България можете да използвате както Paysera, които вече предлагат и Open banking, така и Stripe или PayPal.
Също така, защитените транзакции се обработват чрез SSL протоколна система. Освен това PrestaShop поддържа процес на плащане на една страница, което стимулира покупката на продукти.

Освен тези, PrestaShop предлага и някои други важни фунции, които включват безплатни промоционални инструменти като автоматизация, последващи действия по имейл, купони, сделки, ваучери. „Наскоро прегледаните продукти“, управлението на връщанията и проследяването на поръчките са директно вградени функции за удобство на потребителите.

Във втората част ще опишем недостатъците на платформата и ще споделим нашето мнение защо да я използвате или пък не.